«New me» – Nyttårsforsetter med resultatgaranti?

2020 har vært et år som har manet til ettertanke. Når verden endres ser vi ofte lettere hvem og hva som er viktig for å leve et balansert liv. Hva med å bruke 2021 til å realisere endringer som gir deg økt livs- og arbeidsglede? Har du motivasjonen har Vesir verktøyene.

Det skjer hvert år, når julelysene tennes. I en fast syklus våkner ambisjonene om iverksetting av aksjon livsendring så snart englene igjen har dalt ned i eskene sine.  Vi skal, som Albert Åberg, bare nyte julefred, julemat og sakte tid før forsettene realiseres. For noen handler det om helse og livsstilsendring, med planer om å møte sommeren med en yppigere og sunnere kropp enn den som akkurat nå komfortabelt omfavnes av julegenseren. Men for mange er ønskene langt mer dyptgående enn som så, det handler om en kursendring for å få økt meningsinnhold, både på arbeids- og livsarenaen.

 

Det starter med motivasjon

«How deep is your love” synger Bee Gees. Her er spørsmålet snarere “How deep is your motivation”? Og ikke minst, hva er motivasjonen din for endring? Er drivkraften å få bruke tid på det du virkelig har lyst til og opplever betydningsfullt, eller er du drevet av en ytre motivasjon der aktivitetene vil belønne seg eksempelvis i en mer attraktiv CV eller posisjon? Vår erfaring med lederutvikling, karriereveiledning og outplacement viser at kartlegging og bevisstgjøring rundt egne motivasjonsdriverne er en vesentlig suksessfaktor for å oppnå reell endring. Og det er viktig å starte reorienteringen mens du fortsatt vil til noe, fremfor å være drevet av et ønske om å forlate noe.

Bevisstgjøring og refleksjon

Hva er viktig for deg og fyller tilværelsen med mening? Som samtalepartnere for mange ledere ser vi ett fellestrekk som ofte går igjen, behovet for å ha et refleksjonsrom der tanker og perspektiver kan sorteres og handlinger prioriteres. Hva ønsker jeg å oppnå? Hva er grunnen til at dette er viktig for meg? Hva vil det koste meg å realisere målene, og er jeg villig til å ta konsekvensene? Hvilke handlinger må jeg iverksette? Mange spørsmål fortjener sine svar, og utfordrer evnen til å ha det rotete i hjernen uten å fremprovosere et raskt svar. For de kjappe svarene har som oftest sin base i erfaring og vane, og er sjelden like godt egnet for å realisere ytterligere potensiale.

Bevisstgjøring, prioriteringer og handlinger

Endring og utvikling kan innebære så mangt, på seg selv kjenner man ingen andre. Enhver må definere sin egen vei. Vi jobber sammen med ledere og medarbeidere som søker sparring og refleksjon for å finne en helt ny retning i arbeidslivet, men også med de som ønsker å realisere potensialet i sin nåværende jobb og øke balansen mellom livsarenaene. Gjennom kartlegging av motivasjon og drivere, bevisstgjøring rundt mål, utarbeidelse av en realistisk plan konkretisert i handlingspunkter har vi erfart at det er godt mulig å gi resultatgaranti. Vi har verktøyene. Har du motivasjonen kan vi dermed bidra til å definere og realisere arbeids- og livsbetingelsene du trenger for å være en bedre utgave av deg selv – både til egen glede og berikelse for de rundt deg.

Er du klar for en investering i deg selv i 2021?

Utnytter du ditt potensial?

Våre kunder tar ofte kontakt når de står overfor virksomhetskritiske eller komplekse problemstillinger. Vi vil veldig gjerne gi deg mer informasjon om tjenestene våre, så ta kontakt. Din suksess er vår suksess!

Flere fagartikler

Fagartikler, leder/team

Er du på rett plass?

Å sette av tid til refleksjon over om du er på rett plass og realiserer ditt fulle potensial kan være en av de viktigste investeringene du gjør, både for deg selv, omgivelsene og arbeidsplassen din.
Les mer
Fagartikler, leder/team

Hvem tror du at du er?

Personlighets, preferanse - og kompetansetester kan være nyttige verktøy både for personlig utvikling, medarbeiderutvikling, teamutvikling, lederutvikling og rekruttering/ kandidatevaluering. Det forutsetter imidlertid at testene brukes forsvarlig.
Les mer
Fagartikler, leder/team

Hvorfor har ingen tenkt på dette før?

Kundeinnsikt skaper bedre produkter og tjenester. Design Thinking-metodikken gir dyp kunde- og brukerinnsikt, og avdekker ofte behov og muligheter som kan være avgjørende for utvikling av nyskapende produkter og løsninger. Noe som igjen gir fornøyde kunder og brukere.
Les mer